Внесені зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних

Внесені зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних

Нововведеннями передбачено, що для реєстрації у державній службі зайнятості особа повинна подати копії паспорта, трудової книжки, цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг), диплома або іншого документа про освіту, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, у разі потреби військового квитка, які зберігаються в її особовій справі.

Під час реєстрації громадянина у центрі зайнятості спеціаліст виповнює його персональну картку із застосуванням автоматизованої системи. У ній зазначаються особисті дані особи (прізвище, ім'я та по батькові, інформація про реєстрацію місця проживання, число, місяць і рік народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, котрі через релігійні переконання відмовилися від реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку в паспорті), відомості про останнє місце роботи або вид діяльності, що визначений пунктом 3 статті 1 Закону України «Про зайнятість населення»), підстава припинення трудових відносин відповідно до запису в трудовій книжці або іншого виду діяльності, що підтверджено документально, та ознайомлює громадянина з пам’яткою «Ваші права ‑ Ваші обов’язки». Достовірність внесених до персональної картки відомостей громадянин засвідчує особистим підписом.

Виокремлені випадки, коли в шукача роботи відсутня трудова книжка. У такому разі він подає дублікат або довідку з архівної установи про прийняття та звільнення з роботи. Якщо особа через релігійні переконання відмовилася від реєстраційного номера облікової картки платника податків і повідомила про це державну податкову службу, вона подає копію сторінки паспорта з відповідною відміткою.

Окремо йдеться про безробітних, котрі отримують соціальні послуги служби зайнятості та навчаються (заочна або вечірня форма). Вони повинні звернутися до центру зайнятості наступного після закінчення сесії чи періоду захисту дипломної роботи робочого дня. У разі навчання особи не за місцем проживання враховується час перебування у дорозі, що підтверджується проїзними документами.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад