Лише кожен п'ятий випускник вишу влаштовується на роботу за фахом

Лише кожен п'ятий випускник вишу влаштовується на роботу за фахом

У Міносвіти повідомляють, що цього року вперше за останні роки не скоротили державне замовлення на інженерні, математичні, хімічні напрями. Тоді як зменшений на 10,5 тис. місць ліцензований обсяг на економічні спеціальності, оскільки зараз вони на ринку праці не затребувані. Думки про престижність майбутньої професії тільки заважають абітурієнтам при її виборі, зазначають в державній службі зайнятості. Отже, "на виході" отримаєш "модну", але не ту спеціальність, яка приносить вигоду і задоволення.

"Профорієнтаційне визначення людини відбувається саме під час її навчання в школі - в старших класах. На момент закінчення школи молода людина повинна знати, де вона буде вчитися, які навички отримає, і найголовніше - де вона може втілити ці навички в життя. Сьогодні є так звані "модні" професії: юристи, економісти, яких готують тисячі навчальних закладів. Отримавши диплом, ці тисячі випускників приходять до служби зайнятості", - говорить заступник директора Державного центру зайнятості Костянтин Гранік.

Як раніше повідомлялося, половина українців працює не за фахом. Найчастіше змінюють професію фахівці, які працюють в таких сферах, як "Бухгалтерія", "Виробництво/Інженери/Технологи", "Наука/Освіта/Переклад", "Медицина/Фармацевтика", а також "Юристи/Адвокати/Нотаріуси", стверджують рекрутери.

Джерело: http://comments.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад