Нудна робота шкідлива для психіки

Нудна робота шкідлива для психіки

Нудна робота так само шкідлива для психічного здоров'я, як і надмірно активна. Нецікава, нудна робота, що не приносить задоволення, змушує людей почувати себе, ніби у пастці, виробляє в них цинічне ставлення до своїх обов'язків і почуття провини у зв'язку з душевними протиріччями та бажанням щось змінити у своєму житті.

Найчастіше нудьгують на роботі адміністратори та працівники сфери обслуговування. Також, чоловіки страждають від нудних обов'язків більше, ніж жінки, можливо, у зв'язку з тим, що від чоловіків традиційно очікується професійний розвиток. Чим довше людина працює на одному місці, тим вищими є шанси того, що він смертельно утомлюється від своїх обов'язків. Пасивна стратегія, що допомагає в такій ситуації впоратися з невдоволенням, що нагромадилося, пояснює, чому найбільш досвідчені колеги часом працюють менш ефективно, ніж новачки.

Єдине, що рятує людей від нудних і одноманітних обов'язків на роботі - це родина. «Родина, партнери або діти діють як рятівний ковток повітря, оскільки, після роботи людина може відволіктися від своїх робочих проблем і зосередитися на чомусь іншому», - пояснюють дослідники.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад