Українці масово продають власний бізнес

Українці масово продають власний бізнес

В Україні сформувався ринок купівлі-продажу бізнесу. Кожен третій підприємець, започатковуючи власну справу, замислюється над вкладенням у вже наявні потужності. Пропозиція на ринку перевищує попит утричі. А реально купують тільки один із десяти варіантів. Фахівці кажуть, головно через те, що продають переважно збитковий бізнес. Тому найчастіше беруть франшизу.


Неохоче заходять на наш ринок іноземці, їм не до вподоби умови ведення бізнесу в Україні й пропозиції, які виставляють на продаж. Купуючи готову справу, необхідно зробити її аудит і оцінку. Адже до 80 відсотків власників завищують вартість. Крім того, не соромтесь торгуватись. Фахівці кажуть, ціна угоди може зменшитись і на третину. Зекономити гроші допоможуть професійні консультанти. Вони знайдуть усі підводні камені. А за послуги візьмуть від 3 до 10 відсотків вартості договору.

"На что нужно обратить внимание, в первую очередь на документальное оформление, каким образом будет осуществляться покупка, будет это купля-продажа корпоративних прав или купля-продажа имущества, очень много значат права интелектуальной собственности, чтобы правильно оформить при покупке", - дає поради на телеканалі UBRДмитро Орлов, директор Агентства готового бізнесу.

Купуючи справу за франшизою, ви відкриваєте власну точку вже наявного підприємства. Це зменшує ризики придбати збитковий бізнес і змарнувати час на його розвиток. Торік за франшизою з'явилася майже 21 тисяча точок. Найбільше - у торгівлі, сфері послуг і мережах закладів харчування.

"Якщо ви бажаєте, дійсно бажаєте чогось, то віднайдете правильних партнерів, які допоможуть вам і з фінансами, і з місцем розташування, правильний персонал, місце організації, відповідно бажання головна передумова розвитку бізнесу", - каже Андрій Кривонос, голова Директорату Об’єднання франчайзингу.

Витрати на купівлю франшизи становлять лише 10 відсотків від усіх видатків. Тому будьте готові, що вам доведеться брязнути гаманцем на оренду і ремонт приміщення, обладнання, реєстрацію підприємства і його запуск.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад