В 2011 році заробітні плати українців виростуть на 6-15%

В 2011 році заробітні плати українців виростуть на 6-15%

Зростання заробітних плат попередньо буде в межах 6-15%, вважають експерти. Зокрема, у межах 6-10% мають намір підняти зарплату 42% компаній. Ще 33% припускають зростання в 11-15%. Лише 7% компаній передбачають підняти зарплату своїм співробітникам більше, ніж на 20%.

Більша частина - 80% компаній - планують підвищувати зарплати раз на рік, 18% - два рази. 66% компаній мають намір підвищувати зарплати всім категоріям співробітників, а 34% - лише окремим фахівцям.

«Як і в попередні роки, заробітні плати в основному зафіксовані в гривні та не прив'язані до іноземних валют. Виключення становить категорія топ-менеджерів. Так, кожен четвертий топ-менеджер в Україні одержує заробітну плату, прив'язану до іноземної валюти (долар, євро)», - зазначає генеральний директор компанії Hudson в Україні Олексій Юрченко.

Більша частина компаній при визначенні розміру збільшення зарплати звертає увагу на індивідуальні успіхи співробітника. Ця тенденція характерна для вітчизняного ринку праці вже протягом декількох років.

Ще один важливий момент - критерії роботи всієї компанії. Вони враховуються при перегляді зарплат 74% роботодавців.

В кінці списку критеріїв - «компенсація інфляції». Цей фактор у якості головних зазначила третина опитаних компаній.

«Ми думаємо, що важливість цього критерію буде збільшуватися. Прогнозування інфляції стане більш реальним, і компанії зможуть включати її у свої плани», - вважає Олексій Юрченко.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад