Кожен п'ятий працюючий українець шукає нову роботу

Кожен п'ятий працюючий українець шукає нову роботу

Відповідно до глобального дослідження   GfK Custom Research, серед тих, хто збирається змінити роботу, кожен третій (35%) уже активно шукає нове місце, а кожен п'ятий (18%) збирається звільнитися протягом наступних шести місяців. Лише 8% працівників збираються почекати, поки економічна ситуація стабілізується.

Як повідомляє GfK Ukraine, особливо небезпечною ситуація виглядає в Колумбії та Сполучених Штатах, де близько половини (55% і 47% відповідно) працівників активно шукають інше місце. На іншому кінці шкали перебувають Бразилія та Бельгія, де ситуація значно стабільніша - лише 15% працівників активно шукають іншого роботодавця.

«Результати підкреслюють, наскільки глобалізованим і непостійним став ринок праці в багатьох країнах, - заявила Тетяна Ситник, керівник відділу b2b і стратегічних досліджень GfK Ukraine. - Однак в Україні ситуація є стабільною в порівнянні зі світом: лише 17% співробітників активно шукають роботу, що є одним з найменших показників серед опитаних країн. Українці більше схильні почекати на поліпшення економічних умов перед тим, як змінювати роботу. Про це сказали 17% респондентів, що є четвертим найбільшим показником серед опитаних країн після Македонії, Бразилії та Філіппін».

Дослідження було проведене міжнародною дослідницькою компанією GfK Custom Research. Дослідження представляє думку 30556 повнолітніх працюючих громадян з 29 країн світу, опитаних у період з 8 лютого по 4 квітня 2011 року за допомогою телефонного або особистого опитування, а також Інтернет-анкетування.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад