Колір одягу впливає на кар'єру

Колір одягу впливає на кар'єру

Червоний...

Психологи давним-давно стверджують, що червоний колір асоціюється з агресією. До того ж, червоний відтягає на себе увагу з талантів людини - погодьтеся, конкуренція із власним одягом на співбесіді зовсім ні до чого. Втім, людям творчих професій іноді саме цей колір може й допомогти - деякі вважають, що людина, яка не боїться носити червоний (а також, до речі, жовтогарячий), сповнена креативних ідей і задумів.

... Й інші небезпечні кольори

До небезпечних кольорів відносяться коричневий і зелений. Хоча слово "небезпечний" і не зовсім вірно відбиває дійсність, швидше - "сумовитий коричневий" і "примхливий зелений". Імідж-консультанти радять звертати увагу на коричневі костюми при покупці офісного одягу на кожен день. Ну, а примхливість зеленого полягає в його залежності від освітлення приміщення.

Чорний колір також небажаний - він, звичайно, хоч і є найбільш стильним і вічно модним, але може здатися рекрутеру занадто похмурим. А раптом ви в депресії та всі робочі дні безперервно будете ридати?

Сіро-блакитна допомога

Сприятливих для вашої кар'єри кольорів два - сірий і блакитний. Як пояснила президент Асоціації імідж-консультантів Ганна Вілдерматт, саме ця гама додасть образу максимум суворості, а виходить, переконає рекрутерів у серйозності ваших намірів. Якщо ви прийшли влаштовуватися не аніматором до дитячого садку, то ці якості будуть вашими плюсами.

Сірий у цьому випадку - повна протилежність відволікаючий червоному. Тут вся увага - на вашу особу та резюме. Одяг цього кольору розкаже рекрутерові про те, що ви - людина стримана і незворушна. Блакитний і синій кольори асоціюються в людей з високим інтелектом.

Не лише одяг

Звичайно, виключно за допомогою навіть найбільш підходящого з погляду психології костюму отримати бажану роботу вийде навряд чи. Як мінімум, потрібно вміти її, роботу, виконувати. Не варто також забувати про інші важливі деталі зовнішнього вигляду - макіяж, аксесуари.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад