Медики, які погодяться працювати в сільській місцевості, отримають додатковий стимул

Медики, які погодяться працювати в сільській місцевості, отримають додатковий стимул

"У нас, особливо в сільській місцевості, категорії сімейного лікаря дуже не вистачає. Тому для того, щоб В рамках виконання Наказів Президента України, які стосуються удосконалення державного регулювання в сфері зайнятості, ринку праці України, а також в рамках виконання програми про реабілітацію осіб з обмеженими фізичними можливостями з дотриманням прав на працю в центрах зайнятості проводиться певна робота, за яку відповідають спеціалісти з працевлаштування.стимулювати молодих випускників вишів їхати та працювати в сільській місцевості, пропонується ввести одноразову адресну грошову допомогу, що буде становити приблизно 5 тис. грн", - сказала Акімова.

За її словами, відповідна допомога буде поширюватися на випускників, які уклали угоду не менше ніж на 3 роки роботи в установах охорони здоров'я в сільській місцевості, і на тих, хто буде працювати сімейними лікарями.

"Це буде стимулювати створення інституту сімейного лікаря, що дуже важливе для реформи охорони здоров'я", - додала вона.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що уряд з 2011 року передбачив колишнім студентам медичних вишів, які підпишуть договір про роботу в сільській місцевості, виплатити одноразову допомогу в розмірі 5 мінімальних зарплат.

За матеріалами: УНН.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад