З 1 вересня бюджетникам почнуть підвищувати зарплати

З 1 вересня бюджетникам почнуть підвищувати зарплати

При цьому потрібно враховувати, що реально зарплати збільшаться більше, адже це лише оклад. Наприклад, учитель вищої категорії з окладом 1325 грн реально має 2160 грн. 20% від цієї суми - надбавка за класне керівництво, 10% - за зошити, на всю цю суму надбавка за вислугу років 10%, плюс ще 20% ставки - надбавка від Кабміну. Після підвищення з 1 липня оклад виросте на 21 грн, а зарплата - на 34 грн (до 2194 грн).

І це ще не все: 20% надбавки до окладу педагогів поширять на тих, хто працює в дитсадках, ПТУ та вишах 1-2 рівнів акредитації (на це виділяють 500 млн грн), введуть надбавку (10-30% окладу) за вислугу років соцробітникам (9,8 млн грн), 106,2 млн грн планується виділити на виплату підйомних (5 мінзарплат, близько 5000 грн) випускникам медичних вишів, які погодяться три роки пропрацювати в сільській місцевості.

Як пояснили в уряді, таке підвищення стало можливим завдяки тому, що, по-перше, економіка зараз зростає більш швидкими темпами, ніж планувалося, а по-друге, після прийняття Податкового кодексу пройшла детенізація економіки та різко виросли платежі до бюджету (в 1,5 разу в порівнянні з минулим роком).

Джерело: http://www.segodnya.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад