Українську охорону праці адаптують до європейських стандартів

Українську охорону праці адаптують до європейських стандартів

Як повідомляє Держміськпромнагляд, було відзначене, що на сьогоднішній день українські закони та підзаконні акти містять майже всі положення, передбачені Рамковою директивою. Україна ратифікувала європейську соціальну хартію. Цього року були ратифіковані дві важливі Конвенції Міжнародної організації праці N174 і N176. На розгляді у Верховній Раді України перебуває проект Закону "Про ратифікацію Конвенції МОП N155 щодо безпеки та гігієни праці й виробничого середовища", підготовлений Держміськпромнаглядом.

Рамкова директива встановлює мінімальні вимоги щодо охорони праці. На сьогоднішній день своє законодавство до неї адаптували вже більшість країн ЄС. Зважаючи на м'який характер директиви, кожна країна на власний розсуд може впроваджувати в себе більш жорсткі вимоги. Нормативно-правовий акт містить положення про обов'язки роботодавців і працівників, охоплює й публічний, і приватний сектори. Не застосовуються положення директиви лише в сфері цивільної оборони, військової та поліцейської служб.

У семінарі, організованому Держміськпромнаглядом за підтримкою Інструмента обміну технічної допомоги (TAIEX) Європейської Комісії, брали участь Директор департаменту Міністерства праці та соціальної політики Португалії Сюзанна Дюарте, радник Голови інспекції праці Словаччини Лауренчія Янчурова, старший науковець Центрального інституту охорони праці НДІ Польщі Малгожата Печілло, представник Міністерства соціальної політики та здоров'я Фінляндії Мойво Нісканен, соціальні партнери Держміськпромнагляду.

Джерело: http://liga.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад