Українська молодь не страждає від стресів на роботі

Українська молодь не страждає від стресів на роботі

Настрої серед персоналу вивчало GfK Custom Research, міжнародне агентство маркетингових досліджень. Опитані понад 30 тис. співробітників в 29 країнах світу. 

Ситуація в Україні яскраво суперечить світовим тенденціям: молодь найменше страждає від стресу на роботі, а найбільший тиск відчувають 40-річні співробітники. Так, серед молодих (18-29 років) лише 17% скаржаться, що часто чи постійно відчувають стрес на роботі. У віковій групі 40-49 років таких 30%.

Також дослідження показало, що лише 7% молодих співробітників (18-29 років) роботодавець може примусити працювати надурочно. Серед працівників у віці 40-49 років таких 22%.

У багатьох країнах утримати на роботі «молодшу групу» - завдання нелегке, проте в Україні ця проблема не стоїть. Молоді співробітники є найбільш пасивними в питанні зміни робочого місця. 23% молоді чекають на поліпшення економічних умов, а поки залишаються з діючим роботодавцем і стежать за станом ринку праці. Співробітники у віці 40-49 років, навпаки, заявляють про намір змінити роботу. Лише 11% з них очікують на пожвавлення ринку праці, зате 36% уже активно шукають або планують знайти нове місце впродовж найближчих 6 місяців.

Джерело: http://focus.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад