Роботодавці не поспішають пропонувати ринку праці нові вакансії

Роботодавці не поспішають пропонувати ринку праці нові вакансії

За оцінками директора Держслужби зайнятості Володимира Галицького очікувати на істотне зростання зайнятості до кінця року не варто. Головна причина - низький попит на робочу силу. «Якщо на даний момент рівень безробіття становить близько 8,1%, то до кінця 2011 року варто очікувати зниження до 7,4-7,6%», - зазначає він.

За даними відомства, протягом січня-квітня 2011 року роботодавці зареєстрували в службі зайнятості близько 469,7 тис. вакансій, що, однак, практично вдвічі менше, ніж у докризовий період.

«Ринок праці «відстає» від реального сектора економіки на 2-3 роки. Таким чином, на докризові показники ми зможемо вийти не раніше 2012 року», - зауважує Володимир Галицький.

За даними відомства, на даний момент найбільш затребуваними на ринку є висококваліфіковані технічні фахівці - слюсарі, токарі, електрогазозварники. Є також попит на водіїв, продавців, лікарів і кухарів.

Звертаються ж у центри зайнятості, за словами заступники директора Держслужби зайнятості Марини Аглоткової, в основному люди без фахової освіти або такі, чий кваліфікаційний рівень не відповідає потребам ринку. «Близько 30% людей, які приходять до центрів - не мають вищої або середньої фахової освіти», - зазначає Аглоткова.

Досить низкою залишається пропонована ринком заробітна плата. За даними Аглоткової, з 30% вакансій, які пропонуються в центрах зайнятості, заробітна плата не вища за мінімальну(1004 грн.). «Лише у 10% вакансій заробітна плата вища, ніж середня по області», - продовжує вона.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад