Вступна кампанія-2011 запрошує на старт

Вступна кампанія-2011 запрошує на старт

ДЕНЬ «ІКС»

Отже, ще раз нагадаємо графік тестів: 2 і 3 червня - абітурієнти будуть здавати українську мову та літературу, 6-го числа - іноземні мови, 8-го - математику, 10-го - російську, 14-го - біологію, 16-го - історію України, 20-го - фізику, 22-го - географію, а 24-го - хімію.

ЩО ПОТРІБНО ВЗЯТИ З СОБОЮ

Сертифікат ЗНО, паспорт або свідоцтво про народження (варто брати той документ, за яким реєструвалися на тести), запрошення-пропуск (якщо раптом абітурієнт не одержав його поштою, то роздрукувати його можна зі своєї персональної сторінки на сайті - testportal.gov.ua), а також три капілярні або гелієві ручки з чорним чорнилом, і, за бажанням, прозору пляшку води.

ГОЛОВНЕ - ПУНКТУАЛЬНІСТЬ

Бути на місці потрібно не пізніше 10.45: пропуск до пунктів тестування закінчується в 10.50, а до аудиторії - в 11.00. Тому, щоб не спізнитися, Світлана Сакаєва рекомендує всім вступникам зайти на сайт відповідного регіонального центра тестування. Там у розділі «Пункти тестування» ще раз подивитися точну адресу, а також інформацію про те, як туди дістатися. Так, на сайті Київського ЦОЯО ми знайшли докладну таблицю із зазначенням найближчих станцій метро та номерів маршруток, а на сторінках інших центрів навіть є карти-схеми проїзду. Ще фахівець радить за день до ЗНО спробувати доїхати до потрібного пункту тестування, щоб точно розрахувати час поїздки.

ЗНАЙДИ СВОЄ МІСЦЕ В АУДИТОРІЇ

При вході до пункту тестування будуть висіти списки абітурієнтів за абеткою, а напроти їхніх прізвищ - номер аудиторії. На самій же аудиторії буде ще один список (аудиторний), у якому біля кожного вступника буде стояти номер його робочого місця. В аудиторії на кожному робочому столі будуть наклейки з цими номерами та прізвищем людини. До речі, номер робочого місця відповідає номеру варіанта тесту. Головне - не забути вказати його в бланках відповідей, інакше роботу анулюють.

ПІД ЧАС ТЕСТІВ

Всі документи, які абітурієнт приніс із собою на ЗНО, потрібно покласти на край стола. Потім інструктори проведуть інструктаж, а потім роздадуть бланки (туди потрібно буде вписати відповіді на запитання) і тестові зошити із завданнями. До слова, у тестових зошитах можна писати все що завгодно, - це чернетка, яку можна буде забрати додому. А тепер декілька слів про бланки. Отже, з української мови та літератури, іноземній і російській мовам, роздадуть бланк А и бланк Б (з інших предметів - лише бланк А). Перший бланк - для відповідей на запитання тесту, другий - для творчого завдання (твору). На кожен бланк А інструктори наклеять спеціальний штрих-код з номером, а на бланк Б - цілих два штрих-коди з обох його сторін. Виключення тільки для тестів з іноземної та російської мов - 1 штрих-код на бланку Б с лицьової сторони. Абітурієнти повинні уважно стежити за тим, щоб номер штрих-коду співпадав з номером робочого місця. У протилежному випадку - про це потрібно негайно повідомити інструктора.

Також абітурієнт повинен простежити за тим, щоб у його сертифікаті ЗНО обов'язково була спеціальна оцінка (печатка) про те, що він проходив тест з того чи іншого предмету (її повинні поставити під час тестування). Без неї результати самого тестування вважаються недійсними, а такий сертифікат ЗНО не приймуть у приймальній комісії вишу. Однак якщо відбудеться так, що з якоїсь причини у вступника не буде цієї оцінки, після оголошення офіційних результатів йому варто звернутися до регіонального центру тестування з проханням поставити її.

ЩОБ НЕ АНУЛЮВАЛИ РОБОТУ

По-перше, у жодному разі не можна пересаджуватися на чуже місце. По-друге, заборонено мати при собі мобільний телефон або інше техобладнання, що передає та зчитує інформацію (пам’ятайте: навіть якщо абітурієнт ними не буде користуватися, але їх у нього помітять, - це теж буде приводом для анулювання роботи). Тому всю техніку найкраще або не брати з собою взагалі, або залишити на спеціальному столі, що буде в кожній аудиторії. По-третє, роботу анулюють, якщо абітурієнт не вказав свій варіант тестів або вказав його неправильно. І, по-четверте, якщо він пізніше покладеного часу здав бланки з відповідями або виніс їх з собою (нехай навіть випадково), а потім повернувся до аудиторії, щоб їх здати.

ПІСЛЯ ТЕСТУВАННЯ

Після здавання всіх необхідних бланків кожний абітурієнт повинен буде розписатися в аудиторному протоколі. Це підтвердить те, що вступник здав всі папери.

РЕЗУЛЬТАТИ ЗНО

Результати тестів в УЦОЯО обіцяють оприлюднити до 5 липня. Свої бали кожен абітурієнт зможе роздрукувати з персональної сторінки. І із цією роздруківкою та сертифікатом ЗНО він відправиться до приймальної комісії, що перевірить їхню дійсність у базі УЦОЯО.

НЕ ВЛАШТОВУЮТЬ РЕЗУЛЬТАТИ - ПОДАВАЙТЕ НА АПЕЛЯЦІЮ

На апеляцію можна подавати протягом 3-х днів після офіційного оприлюднення результатів тестування з того чи іншого предмету (зразок заяви буде «висіти» на сайті регіонального ЦОЯО, її потрібно буде надіслати поштою). На розгляд і ухвалення рішення в регламентної комісії є 10 днів, а «вердикт» можна буде побачити на своїй персональній сторінці, а також його відправлять абітурієнтові поштою. До слова, всі скарги обіцяють розглянути до 15 липня.

КОМУ «ЗАГРОЖУЄ» ДОПСЕСІЯ?

Нагадаємо, тим, хто з поважних причин не зможе прийти на тест, «загрожує» додаткова сесія. Однак цю поважну причину потрібно буде підтвердити документально. До таких причин відносяться: участь у міжнародних конкурсах, змаганнях, олімпіадах, які відносяться до офіційних заходів, що проводяться за участі Міністерства освіти та науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту; порушення процедури проведення тестування, які негативно вплинули на результат тестування та підтверджені рішенням регламентної комісії; хвороба, підтверджена медичною довідкою; смерть рідних по крові або у шлюбі; стихійне лихо, пожежа, техногенна катастрофа в день або напередодні тестування. Не відноситься - якщо абітурієнт спізнився, переплутав день тестування, адресу або не приніс з собою потрібні документи (до речі, торік найпоширенішим порушенням (11%) були саме запізнення абітурієнтів, які тим самим позбавляли себе права пройти тест). «Винні» зможуть здавати тести лише в наступному році

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад