Тривалий робочий день на 67% збільшує ризик серцевих нападів

Тривалий робочий день на 67% збільшує ризик серцевих нападів

Згідно з новим дослідженням британських учених, тривалий робочий день чи додаткові робочі години можуть збільшити ризик серцевих захворювань на 67%. 

Дослідження стосувалося тисяч чоловіків і жінок віком від 39-ти до 62-х років і тривало 11 років. У ході дослідження у 192-х людей стався серцевий напад.

Як з’ясувалося, ті, хто працює 11 і більше годин на добу, майже на 70% частіше зазнають серцевих нападів.

Сімейні лікарі вже віддавна знають, що такі фактори як дієта, куріння, вживання алкоголю, високий тиск і рівень холестерину можуть збільшити ризик розвитку потенційно смертельної хвороби серця. Тепер до тих факторів додався ще один – кількість робочих годин.

Доктор Майк Кнептон, який очолив команду вчених у лондонському університеті UCL, пояснив: «Ми спостерігали за 7 тисячами чоловіків і жінок, які працювали в британських державних установах, багато років вивчаючи фактори ризику серцевих захворювань. Ми визначили новий фактор ризику у цій групі людей, який залежить від того, скільки годин на день вони працюють – 11 чи 7-8. Але ми не можемо сказати напевне – це випадковий зв’язок чи побіжний».

Доктор Майк Кнептон каже, що ця інформація є надзвичайно важливою для сімейних лікарів, оскільки може вказувати на пацієнтів, які є найбільш схильними до серцевих захворювань. Це також допоможе лікарям призначати правильне лікування.

За словами доктора Кнептона, це може також стати попередженням для людей, які працюють по 11 годин.

«Дослідження визначило новий фактор ризику на додаток до вже відомих – дієти, тиску, холестерину. Це допоможе мені визначати групи ризику. Однак результати не говорять мені, чи зменшиться ризик у цих людей, якщо вони працюватимуть менше годин. Над цим потрібно ще попрацювати, адже може виявитися, що це щось іще, пов’язане з довгим робочим днем».

Доктор Кнептон сподівається, що інші науковці проведуть детальніше дослідження на підтримку вже отриманих результатів. Він каже, що в майбутньому це може призвести до суттєвих змін у стилі життя та умов праці задля зменшення потенційних ризиків.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад