Держслужбовців, які лишаються за кордоном, можуть звільнити

Держслужбовців, які лишаються за кордоном, можуть звільнити

По-перше, установили, що у період воєнного стану для держслужбовців та працівників держорганів, які перебувають на території України, за рішенням керівника державної служби в державному органі може запроваджуватися дистанційна робота у разі наявності організаційних і технічних можливостей для виконання їх посадових обов’язків.

По-друге, дозволили роботу держслужбовців і працівників держорганів за межами України лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку.

По-третє, у разі перебування держслужбовця або працівника держоргану в робочий час в Україні поза межами робочого місця без рішення керівника державної служби, зазначеного в пункті 1 цієї постанови, або за кордоном, крім перебування у службовому відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону. Це правило запрацює з 25.04.2022 р.

По-четверте, скасували наказ Національного агентства України з питань державної служби від 17 березня 2022 року № 20-22 “Про внесення змін до Типових правил внутрішнього трудового розпорядку?

Постанова набрала чинності 14 квітня 2022 року, крім пункту про застосоване дисциплінарне стягнення, яке набирає чинності з 25 квітня 2022 року.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад