В Україні буде єдиний електронний реєстр лікарняних

В Україні буде єдиний електронний реєстр лікарняних

«В Україні діє ціла система шахрайства, що займається фальсифікаціями та махінаціями з аркушами непрацездатності. В Україні видається близько 12 мільйонів лікарняних аркушів у рік. Від 1 до 3 % з них перевіряється Фондом соціального страхування. У результаті виявляємо, що третина аркушів непрацездатності видана з порушеннями», - розповів Ушаков.

За його словами, потрібна єдина система контролю аркушів непрацездатності. На законодавчому рівні варто врегулювати питання про відповідальність лікарів, відповідальність медичних установ з видачі лікарняних аркушів.

«Необхідно затвердити методологію, інструкції з видачі та заповнення цих документів. Також негайного рішення вимагає питання про створення потужної системи страхових лікарів-експертів, які б контролювали видачу аркушів з тимчасовій втрати працездатності», - зазначив Ушаков.

Він також повідомив, що зараз в Україні створюється єдиний електронний реєстр аркушів непрацездатності.

«Він дозволить контролювати видачу лікарняних аркушів у всій країні, і ми очікуємо одержати близько 300 мільйонів гривень, які виплачувалися б за незаконними аркушами непрацездатності. Ці кошти будуть використані в інших напрямках роботи Фонду соціального страхування з виплата соціальних послуг і соціальних гарантій», - резюмував Ушаков.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад