І Всеукраїнський Форум керівників і співробітників закладів фахової передвищої освіти.

І Всеукраїнський Форум керівників і співробітників закладів фахової передвищої освіти.

«Одним із першочергових напрямків діяльності Міністерства, які я озвучував є розвиток кадрового потенціалу. Зокрема, йдеться про престижність та самостійність медсестринських професій та якісну підготовку за медсестринськими спеціальностями.

Коли ми говоримо про престиж професії, то це слова не лише про професію лікаря, а й  про медсестру, фельдшера, лаборанта, помічника епідеміолога, які і формують основну кадрову спроможність системи» - зазначив під час свого виступу на форумі Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.  

До участі в форумі в онлайн форматі долучились провідні заклади фахової передвищої освіти з усієї країни.

Для багатьох медичних працівників саме отримання фахової передвищої освіти стає першою сходинкою для подальшого розвитку та здобуття наступних рівнів кваліфікації.

Підготовка в галузі охорони здоров’я має свої особливості та вимоги до освітніх програм. Серед важливих – здача кваліфікаційних іспитів та питання забезпечення належної практичної підготовки, щоб випускники медичних закладів освіти  мали всі необхідні навички для подальшої роботи у лікувальних закладах з пацієнтами.

У контексті законодавства важливим кроком стало прийняття Закону України «Про фахову передвищу освіту». І тепер, коли питання порядку, умов, форм та особливостей здобуття фахової передвищої освіти вирішені законодавчо, Міністерство охорони здоров’я України спільно із Міністерством освіти і науки України працює над розробкою освітніх стандартів для фахової передвищої освіти в галузі знань «Охорона здоров’я».

https://bit.ly/3AbN54b

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад