Рейтинг наиболее востребованных профессий в Украине

Рейтинг наиболее востребованных профессий в Украине

Як повідомляє Дело, в список топ-10 найбільш затребуваних професій також потрап страховики, менеджери з продажу, інженери та бухгалтера. Користуються попитом також фахівці у сфері страхування і аудитори. 

Зацікавленість в бухгалтерах та аудиторів намітилася на початку поточного року. "Якщо в 2010 році на одну вакансію головного бухгалтера доводилося сім претендентів, то зараз менше чотирьох", - відзначають в Headhunter України. Пояснити це можна декількома чинниками. У першу чергу, загальним пожвавленням на ринку праці. Не менш важлива причина - велика кількість змін у законодавчій сфері (прийняття нового податкового кодексу, зміни в пенсійному законодавстві і т.д.).

У переліку найбільш дефіцитних фахівців у березні потрапили новачки - медичні представники. Експерти пояснюють це активним розвитком українського ринку фармації та медицини. Зокрема, в 2010 році він зріс удвічі і це зумовлює потребу у кваліфікованих фахівцях. У березні 2011 року професійна сфера "Медицина / Фармація" продемонструвала значне зростання - кількість вакансій в ній збільшилася до 5%, в порівнянні з 2,5% минулого року.


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад