Як врятувати жахливий ранок

Як врятувати жахливий ранок

Як виправити жахливий ранок і зробити так, щоб він не перетворився на жахливий день?

Переведіть дух

Починати робочий день не рекомендується у стані афекту, це може призвести до невиправних наслідків – сварок з колегами, неготовності зосередитися на тому процесі, який почали.

Тому, перш ніж стати до роботи, радимо розслабитися й абстрагуватися від жахіть минулого ранку. Навіть якщо через ланцюжок невдач ви вже прибули на роботу із запізненням, постарайтеся приділити 10 хвилин тому, щоб відсапатися.

У цей час можна просто тихенько посидіти, випити чашку чаю, кави та послухати приємну музику. А коли відчуття нервового напруження залишить вас і думки проясняться, сміливо беріться за справу.

Поскаржтеся

Ця порада може здатися дивною, адже ви вже дорослий і ходите на роботу, а не до дитячого садочка. Однак накопичувати в собі негативні емоції теж не діло. Тому не соромтеся і розкажіть колегам подробиці свого невдалого ранку.

Швидше за все, співробітники теж захочуть поділитися тим, що довелося пережити їм. Уважно їх вислухайте, як вони слухали вас, і обидві сторони лишаться задоволеними.

Цікаво, що коли ми розповідаємо про свої невдачі, вони втрачають важливість і навіть стають смішними. А сміх найкращий помічник в будь-якій ситуації.

Прискорьте ендорфіни

Починати день із зіпсованого настрою не годиться. Тому терміново покращуйте свій емоційний стан і пришпорте мозок, щоб він почав виробляти «гормон щастя» ендорфін.

Зробити це дуже просто:

  • за допомогою їжі. Солодощі, особливо чорний шоколад і мед, сприяють виробленню ендорфінів;

  • використовуючи фізичні навантаження якщо початок майже кожного дня вам здається жахливим, спробуйте провести ранок в спортзалі. Викид адреналіну, який відбувається під час занять спортом, змушує мозок виробляти більше «гормону щастя»;

  • похваливши себе. Часто організм виробляє ці гормони в винагороду за якусь справу, завершений процес. Тому якщо ви будете сприймати жахливий ранок як випробування, яке вам вдалося пройти, мозок одразу ж винагородить вас дозою радості.

Впорядкуйте думки

Всі хвилювання, яких ви зазнали сьогодні, потрібно залишити в минулому. Сконцентруйтеся. Почніть зі складання списку важливих справ, їх обговорення з колегами, перегляду електронної пошти та календаря із запланованими зустрічами. Усвідомте, чим конкретно ви будете займатися сьогодні, розплануйте робочий час і вперед до успішного дня, який не зможе зіпсувати навіть найжахливіший ранок.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад