Робота у кол-центрі: курйози, обов’язки і зарплата

Робота у кол-центрі: курйози, обов’язки і зарплата

Дівчина вже понад 3 роки працює консультантом гарячої лінії з питань насильства в сім’ї та торгівлі людьми. Зізнається, до подібних дзвінків ніколи не можна бути підготовленою, адже на тому кінці проводу щораз інша життєва ситуація. Найдовша розмова Олени тривала 2 години.

Лінія працює 24 на 7, навіть на свята чи вихідні. Там лише психологи, юристи та соціальні педагоги. Перед початком роботи потрібно пройти співбесіду та спеціальну тижневу підготовку. Головна вимога – бути небайдужим, тож кожну історію консультант пропускає через себе.

А ось до кол-центрів телефонують хоч і не з життєвими історіями, втім робота оператора тут не менш стресова.

Нині Павло – директор з маркетингу, але й досі пам’ятає як починав на лінії. Каже, найважче було швидко переключатися на інший дзвінок, не зависати на попередньому емоційно. Не миналось і без курйозів.

Оператори контактного центру в середньому розмовляють по телефону 75% робочого часу. Це близько 6 годин за стандартну 8-годинну зміну. Зазвичай в кол-центри беруть людей без диплома. Хоча перевагу віддають філологам.

Зарплата різна від 7 до 10 тис грн. Але плинність кадрів чимала, тож вакансії операторів гарячих ліній входять у топ-5 запитів студентів. Для одних це стає стартом кар’єри і першим досвідом, для інших підробітком на час навчання у виші, а хтось одразу не витримує і йде після першої ж співбесіди.

https://fakty.ictv.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад