Яких співробітників не хоче втрачати жодне керівництво

Яких співробітників не хоче втрачати жодне керівництво

Яких співробітників не хочуть відпускати роботодавці?
Проактивних
Безініціативній людині сьогодні вкрай складно побудувати успішну кар'єру. Керівники все частіше чекають пропозицій від своїх співробітників, про те, як ще можна розвинути компанію, вийти на новий виробничий рівень, отримати більше клієнтів. Все рідше й рідше на роботу наймають просто хороших знайомих, щоб відсидітися і отримати зарплату.
Тому якщо ви хочете отримати репутацію хорошого співробітника, виділяйтеся!
Пропонуйте свої ідеї, аргументуйте, навіщо і як їх можна реалізувати. Робіть більше, ніж від вас очікують, якщо знаєте, що ваша праця буде поміченою і гідно оцінена. Не бійтеся помилитися, а якщо помилилися – самі запропонуйте, як все виправити.
«Швейцарських ножів»
Тобто, багатопрофільних фахівців. Людей, які однаково добре оволоділи декількома навичками з різних сфер. Наприклад, ви відмінний аналітик, але при цьому ще й хороший автор і вмієте розповісти про цифри простою  і зрозумілою мовою. Або вам можна довірити управління майже будь-яким проектом, незалежно від того, стосується він бухгалтерського обліку або розробки.
Щоб розвинути такі навички, доведеться гарненько попрацювати. Зрозуміло, програмування буде складно вивчити самостійно, але для цього є безліч курсів і навчальних програм. Що стосується розвитку письмових навичок, рецепт простий – більше читайте, так ви ще й ораторську майстерність підтягнете, розвинувши словниковий запас.
Душевних
Зрозуміло, якщо ви для всіх хороший друг, але як професіонал – не дуже, це не дасть потрібних плюсів. Але якщо ви і фахівець грамотний, і дружити з вами легко і приємно – інша справа. У людини, яка і робочий процес може налагодити, і відносини з колективом вибудувати, більше шансів стати майже незамінною, ніж у того, хто відмінно працює, але ні з ким не спілкується.
По-перше, нетворкінг ще ніхто не відміняв (ті самі корисні зв'язки).
По-друге, з приємною людиною і працювати легше.
Рішучих
«Запускати рекламу чи ні?», «Чи погоджуватися на пропозицію від партнерів або відмовитися?», «Випускати матеріал або видалити?», «Відвантажувати товар або чекати відмовки шефа?» – ці, і безліч інших питань доводиться вирішувати лідерам і рядовим співробітникам протягом робочого тижня.
Якщо ви не вмієте приймати рішення і постійно відштовхуєтеся від одного до іншого, роблячи навмання, швидше за все, з вами не дуже приємно мати справу.
Саме тому керівництво цінує співробітників, які можуть взяти на себе відповідальність за власний вибір.
Зміцнюйте свої позиції, працюйте на репутацію, розвивайте не тільки професійні навички, а й навички спілкування з людьми. Вірте в себе і свої сили, і в вас повірить оточення!
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад