Чотири ознаки того, що ви псуєте свою кар'єру прямо зараз

Чотири ознаки того, що ви псуєте свою кар'єру прямо зараз

 

Ви говорите: «Я постараюся, але навряд чи вийде»

Ось ви освоїлися в компанії і навіть досягли успіху на новій посаді. Тепер ви сприймаєте в штики завдання, які виходять за рамки ваших щоденних завдань і вимагають додаткових зусиль, рухів і напруг. Тепер ви все частіше відповідаєте «У нас не вийде» або «Це неможливо».

Але ж напевно з самого початку ви хотіли показати свій професіоналізм, справити враження, повністю виправдати очікування колективу й керівника. Але тепер ви так не робите.

Чим загрожує?

Зіпсованою репутацією і звинуваченням в некомпетентності.

Якщо ви просто з вершини професійного досвіду заявляєте «Це нереально», але при цьому навіть не встали зі стільця і не змусили мозок трохи обміркувати інші варіанти, то рано чи пізно всі зрозуміють, що ви просто лінуєтеся.

Або ж хтось більш мотивований зробить те, що ви назвали неможливим, і тоді всі ваші заслуги – «коту під хвіст».

Ви згодні з усіма ідеями

Ви не проявляєте себе на зборах, як раніше, а просто швиденько з усім погоджуєтеся, щоб скоріше закінчити.

На чергових зборах ви більше не діліться своєю думкою, щоб не критикувати ідеї і рішення інших, не хочете їх доопрацювати до кращого результату. Просто ви більше не хочете бути кращим, вам і так нормально.

Чим загрожує?

Виходить, що вас настільки все влаштовує, що ви згодні з яким завгодно результатом, який краще поганого. Кращий результат вам більше не потрібен, і це погана новина для вашої кар'єри. Це помітять майже відразу. Особливо, якщо раніше ви сперечалися до хрипоти, а тепер просто тихо сидите й погоджуєтеся.

Керівництво може вирішити, що вам більше не цікаво працювати над розвитком цього проекту, а може припустити, що вам у принципі більше не цікаві досягнення вашої команди.

Ви свідомо відмовляєтеся від розвитку

На цьому затишному й прекрасному місці ви в будь-який момент знаєте, що потрібно зробити. Тут у вас стабільно й все більш-менш влаштовує. Нічого міняти найближчим часом ви не збираєтеся і перестаєте спочатку картати себе за те, що пропустили якийсь тренінг, майстер-клас, більш цікаву вакансію, а потім і зовсім перестаєте помічати можливості навколо.

Чим загрожує?

Якщо не тримати руку на пульсі того, що відбувається у вашій галузі, то рано чи пізно керівництво може без вас прийняти рішення змінити ваше життя. Не відразу, але це трапиться, тому що з допитливого, компетентного й цілеспрямованого професіонала, ви перетворитеся на консервативного зануду, який не поспішає впроваджувати в свою роботу щось нове.

Вам не потрібні подвиги

Ви приходите на роботу хвилина в хвилину, йдете на обід і переступаєте поріг офісу рівно о 6 вечора. Необхідні 8 годин ви думаєте про роботу, а решту часу – ні. Просто «відсиджуєте» робочий день і все.

Чим загрожує?

Не потрібно кожен день демонструвати героїзм роботою до ночі й у вихідні. Всі розуміють, що баланс між особистим життям і роботою повинен бути у кожного, але робота по годинах – це точно не той самий баланс. Такий підхід свідчить про те, що у вас зовсім немає прагнень і зацікавленості в тому, що ви робите.

Може бути, вам зручно позиціонувати себе фахівцем «середньої руки», щоб не здаватися вискочкою. Але фраза «тихіше їдеш, далі будеш» тут працює зовсім не так. На вас ніхто не буде робити ставку та допомагати вам зростати, якщо ви не розвиваєте професійні навички.

https://www.work.ua/

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад