У мінсоцполітики відповіли на питання про підвищення пенсійного віку

У мінсоцполітики відповіли на питання про підвищення пенсійного віку

пенсійний вік в україні поки не буде підвищуватися, стверджує заступник міністра соціальної політики микола шамбір.

"на сьогодні пенсійний вік ми не чіпаємо. це питання у нас відкладається... зараз багато інших проблем – сконцентруємося на них... можна говорити, що нам потрібно це питання вирішувати, але сьогодні немає ні умов, ні яких-небудь варіантів для збільшення ... тому ми йдемо іншим шляхом", - сказав н. шамбір в ході "круглого столу" якою має бути справедлива пенсійна система в україні?" в інституті горшеніна у п'ятницю в києві.

за його словами, пенсійна реформа передбачає "єдині правила і один закон" про призначення пенсій громадянам україни.

"питання в тому, щоб кардинально змінити систему і взагалі прибрати таке поняття, як "осучаснення пенсії". ми пропонуємо однакові показники, які будуть застосовуватись до всіх пенсіонерам для нових, для старих, і щороку ці пенсії будуть індексуватися відповідно з єдиними правилами," - зазначив заступник міністра.

за його словами, сьогодні при існуючій системі нарахування пенсій, "людина не може передбачити і спрогнозувати практично нічого, а з проведенням пенсійної реформи процес нарахування пенсії стане прозорим.

"пропонована нами система дозволить людині самому відстежувати, як і скільки йому нараховують пенсію... це одне з кардинальних змін, що відбудеться", - зазначив н. шамбір.

за його словами, після прийняття закону про пенсійну реформу почнеться розробка накопичувальної пенсійної системи.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад