Українці хворіють через неправильне харчування на роботі

Двоє з п'яти роботодавців в Україні не дбають про харчування співробітників. Максимум, на що можуть розраховувати "білі комірці", - це наявність корпоративної кухні. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, трохи менше третини співробітників стурбовані своїм самопочуттям у зв'язку з "офісним" раціоном, а кожен восьмий вже "заробив" проблеми зі здоров'ям.

Турбота роботодавця про співробітників відіграє не останню роль у формуванні лояльності та піднятті мотивації. Особливо якщо мова йде про задоволення базових потреб - таких, як комфортне робоче місце, можливість відпочивати і правильно харчуватися. Однак практика показує, що далеко не всі роботодавці дбають про харчування співробітників. І ще менше виділяють на це фінансування.

За даними hh.ua, у двох з п'яти компаній питання про харчування взагалі не стоїть, і співробітники обідають, де і як доведеться. Приблизно така ж кількість офісних приміщень обладнані кухнею. В офісі передбачена зона для бізнес-ланчів, а всі витрати на харчування несуть самі співробітники. Кожен восьмий начальник забезпечує підлеглих повноцінними обідами - в компанії є можливість замовляти їжу в корпоративній їдальні або користуватися послугами доставки.

Іноді компанії частково або повністю покривають витрати на обід, укладаючи договір з кафе або кейтеринговими компаніями. Щомісячна доплата на обід, знижки в місцевому кафе, корпоративна доставка обідів - такі соціальні пакети хоч і рідкість, але зустрічаються в українських офісах. Також керівники створюють гарний настрій за допомогою кави, шоколаду і фруктів (13% компаній).

Неправильний режим харчування призводить до численних проблем зі здоров'ям. Розуміючи це, більшість "білих комірців" не чекають участі роботодавця і беруть ініціативу в свої руки. Кожен другий докладає всіх зусиль, щоб навіть на роботі харчуватися правильно. Приблизно один з двадцяти вважає, що у нього відмінне здоров'я, і організм витримає всі експерименти з фаст-фудом і вуличною їжею. Трохи менше третини стурбовані своїм самопочуттям і звинувачують у цьому погану звичку жертвувати собою заради кар'єри. А кожен восьмий вже "заробив" проблеми зі здоров'ям через неправильне харчування на роботі.

Менше за всіх замислюються про свій раціон ТОП-менеджери. Саме вони частіше говорять про те, що їх організму нічого не загрожує, і більше за інших страждають від неправильного харчування.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2015 року. В опитуванні взяли участь 745 респондентів.


http://ubr.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад