Німецькі вчені рекомендують випивати трохи алкоголю на співбесіді

У малих дозах алкоголь сприяє налагодженню ділових зв'язків і навіть може допомогти зробити правильний вибір при наймі працівників, однак якщо його вживання не контролювати, це призводить до зниження продуктивності праці і алкоголізму, зазначають дослідники.
Бьерн Франк, Юстус Хаукап і Анніка Герр з університету Дюссельдорфа провели дослідження, присвячене зв'язку професійного зростання та вживання алкоголю. Вони з'ясували, що кухоль пива після закінчення робочого дня допомагає співробітникам бути більш відкритими в спілкуванні з колегами. Алкоголь в невеликих дозах допомагає людям краще розкрити свій характер, надихає, додає впевненості в собі.
У багатьох країнах у бізнес-середовищі прийняте помірне вживання алкоголю. Вчені вважають, що для спільної бізнес-практики це корисно.
У більшості німецьких компаній звільняють за появу на робочому місці в нетверезому вигляді. Але дослідники вважають, що при прийомі на роботу на співбесіді можна запропонувати кандидату трохи випити. Це допоможе наймачеві більше дізнатися про претендента, адже під впливом алкоголю люди мимоволі говорять правду. А майбутній співробітник зможе краще дізнатися, з яким начальником йому належить працювати.

www.ria.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад